Τετάρτη 1 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ο ναζιστής...

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης;

«Είναι ο ιδρυτής της ναζιστικής ομάδας "Κόμμα 4ης Αυγούστου", σύμβουλος του Αρχηγείου Στρατού επί χούντας και διευθυντής του γραφείου τού - αλήστου μνήμης - αρχιχουντικού Ι. Λαδά».

Για το ποιόν του, έχει δηλώσει ο ίδιος:

«Ουδέποτε έκρυψα την ιδεολογία μου και είναι τιμή μου που συνειργάσθην με το Στρατιωτικό Καθεστώς της 21ης Απριλίου». («Ελευθεροτυπία», 28/1/2007)

*

Ο Πλεύρης είναι αυτός που έχει γράψει για τους Εβραίους πως είναι «Απλυτοι, αξύριστοι, τοκογλύφοι, που πιστεύουν στην εξολόθρευση των εθνών...»,

ότι «Αι απόψεις του Αδόλφου Χίτλερ διά τους Εβραίους ήσαν απολύτως ορθαί»,

ότι στη σημερινή Πολωνία «καλώς κάνουν και διατηρούν το στρατόπεδο (Αουσβιτς) εις καλήν κατάστασιν, διότι ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον»,

ότι «Ο Στρατηγός Πινοσέτ ανέτρεψε το εβραιομαρξιστικό καθεστώς του Αλλιέντε κι επέβαλε Εθνικήν Τάξιν στην Χιλήν»,

ότι «Οι στρατιώται των SS επολέμησαν ηρωικώς αλλά τελικώς επεβλήθη η υλική υπεροχή των Συμμάχων»,

ότι «Οι άντρες των SS (είχαν) αγωνιστικόν ήθος. Ιδεολογικά πιστεύω. Παράστασιν και τρόπο ζωής. Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι δεν ήσαν εγκληματίαι... αυτοί οι άνδρες υπηρέτησαν την πατρίδα των και την Ευρώπην με ηρωισμό... είχαν υψηλόν φρόνημα και την αίσθησιν τιμής... απετέλουν διά την εποχήν τους το καύχημα της Λευκής Φυλής».

(σ.σ.: Ολα τα παραπάνω περιέχονται στο εμετικό πόνημα του Πλεύρη με τίτλο «Οι Εβραίοι»).

*

Ο Πλεύρης, επίσης, είναι αυτός που - μεταξύ άλλων - έχει υποστηρίξει ότι

«η μεγάλη μάζα που εντάσσεται στο ΚΚΕ ανήκει σε ανθρώπους που χρειάζονται ψυχιατρική περίθαλψη»,

(κάπως «κομψότερα» έχει θέσει το ίδιο θέμα ο Πάγκαλος, όταν είπε πως «είναι δείγμα καθυστέρησης, πνευματικής και πολιτιστικής, το γεγονός ότι ένα μέρος του κόσμου ψηφίζει αυτό το ολοκληρωτικό κόμμα (σ.σ.: ΚΚΕ)», «Ελευθεροτυπία», 5/4/2009)

και ότι «ο κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος επίστευε ειλικρινώς στην δημοκρατίαν...». (Κ. Πλεύρης, «Θέματα Πολιτικής Κοινωνιολογίας»).

***

Αυτός ο τύπος ήταν που τον επέλεξε ο Καρατζαφέρης να κοσμήσει τα ψηφοδέλτια του κόμματός του στις εκλογές του 2004, στην περιφέρεια της Α' Αθήνας, όπου με την πριμοδότηση Καρατζαφέρη ο ναζιστής Πλεύρης ήρθε πρώτος σε σταυρούς...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ